T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / KARESİ - Balıkesir Olgunlaşma Enstitüsü

10 Kasım Atatürk’ ü Anma Etkinlikleri

10 Kasım Atatürk' ü Anma Etkinlikleri kapsamında "Sonsuza kadar Atam için ayrılmıştır” temalı temsili bir “Atatürk sofrası” hazırlanmış ve Balıkesir Avlu Kongre ve Kültür Merkezinde sergilenmiştir.

10 Kasım Atatürk’ ü Anma Etkinlikleri kapsamında “Sonsuza kadar Atam için ayrılmıştır” temalı temsili bir “Atatürk sofrası” hazırlanmış ve Balıkesir Avlu Kongre ve Kültür Merkezinde sergilenmiştir. Hazırlanan masa aracılığıyla Atatürk’ ün sofrası ve anıları canlandırılmış olup şehrimiz ile bağlantı kurularak 8 Şubat 1923 günü gerçekleşen Gökçeyazı (Ergama) ziyareti ve bu ziyaret esnasında tüm imkansızlıklara rağmen Atamıza ikram edilen kahve halkımıza anımsatılmıştır.

 

Atatürk’ ün geleceği haberi köylüler tarafından coşku ve heyecanla karşılanmış, hazırlıklar yapılmıştır. Ancak günün koşulları nedeniyle köyde kahve fincanı bulunmadığından Balıkesir’ den fincanlar getirtilmiş ve Atamıza mangalda kahve ikramı yapılmıştır. 
Hazırlanan masada şehrimizin endemik bitkilerinden olan zambak figürü polimer kil yöntemiyle fincanda çalışılmış, aynı figür; masa örtüsüne, yuvarlak suplaya, peçeteye ve puşideye nakış işleme yöntemiyle işlenmiştir.

 

Ayrıca GMK amblemi, fincan tabağında polimer kil kullanılarak hazırlanmış ve peçeteye nakış işleme yöntemiyle uygulanmıştır. “Ayrılmıştır ∞’ a Kadar” rezerve kartı da nakış işleme yöntemiyle hazırlanarak, Atamızın aramızdan ayrılsa da fikirleri ve eserleri ile ölümsüz olduğu bir kez daha vurgulanmıştır.

 

13-11-202313-11-202313-11-202313-11-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.11.2023 - Güncelleme: 13.11.2023 12:48 - Görüntülenme: 119
  Beğen | 21  kişi beğendi