"Yaygın ve Serbest Öğrenmelerin Doğrulanması Kapsamında Önceki Öğrenmelerin Tanınması TAIEX Çalıştayı" Genel Müdürümüz Sayın Cengiz METE'nin açış konuşmalarıyla başladı.
Genel Müdürümüz konuşmalarında;
Çalıştay; yaygın ve serbest öğrenmelerin doğrulanması kapsamında önceki öğrenmelerin tanınması, süreçleri, uygulamaları, politikaları, Avrupa Birliği örneklerinin ülkemizle karşılaştırılması amacıyla düzenlendi.
Çalıştay'a önceki öğrenmelerin tanınması ile ilgili çalışan ulusal ve uluslararası kuruluşlardaki uzmanlar; Mesleki Yeterlilik Kurumu, yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşları, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ve belirlenen bazı sektörlerdeki paydaşların temsilcileri; önceki öğrenmelerin tanınması üzerine çalışan akademisyenler ile Bakanlığımızın ve Genel Müdürlüğümüzün ilgili birimlerinden personeller katıldı.
Çalıştay'ın sabah oturumunda Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Temsilcisi Esther BOUMA'nın konuşması ardından Program Daire Başkanımız Sayın Meriç MURATHAN YİĞİTEL, ''Hayat Boyu Öğrenme Kapsamında Önceki Öğrenmelerin Tanınması'' konusunda Prof. Patrick WERQUIN "Önceki Öğrenmelerin Tanınması ve Önemi Nedir? Deneyimsel Öğrenmelerin Tanınması, Sertifikalandırılmış Önceki Öğrenmelerin Tanınması, Önceki Öğrenmelerin Tanınmasında Kalite Güvencesi" konularında sunumlar yaptılar.
İki gün sürecek Çalıştay'da
konuları ele alınacak.
Çalıştay'ın sonuçlarından önceki öğrenmelerin tanınmasının hayat boyu öğrenme sistemi içindeki yeri, uygulama esasları ve önceki öğrenmelerin tanınmasının kalite güvence sistemleri gibi konuları içeren bir rapor da hazırlanması planlanmaktadır.